Een bedrijventerrein is toch perfect beveiligd met beveiligingscamera's?

Een opvatting die we in de markt geregeld tegenkomen. Beveiligingscamera’s kunnen immers de veiligheid bevorderen en een goede preventieve werking hebben. Maar de vraag is nu: is dat ook zo?

Beveiligingscamera’s en bemande beveiliging

Wij merken dat de combinatie van techniek en bemande beveiliging vaak een uitstekende oplossing is daar louter een keuze op basis van techniek niet het gewenste resultaat geeft. Een beveiligingscamera is een uitstekend voorbeeld. Deze registreert vaak wat er gebeurt en gegevens worden opslagen op een centrale server. Diegene die zich bezighouden met de veiligheid van zo’n bedrijventerrein kunnen dan vaak via een mobiele app live de beelden bekijken van deze beveiligingscamera’s. Bij een calamiteit zoals een inbraak vraagt de politie dan de beelden van deze camera’s op en zo gaat men op zoek, vaak zonder resultaat, naar de daders. Natuurlijk is het mooi dat de politie beelden kan gebruiken maar had deze infrastructuur van beveiligingscamera’s niet kunnen zorgen voor een preventieve aanpak van de veiligheid?

Laat u ontzorgen wanneer het risico het grootst is

Zoals op veel bedrijventerreinen zijn er in de avond, nacht en weekenduren minder beveiligingswerkzaamheden waardoor het rustiger is en het terrein soms zelf gesloten is voor onbevoegde. Dit zijn vaak de momenten dat het risicoprofiel het grootst is en statistisch de kans op ongeregeldheden het grootst.

Wanneer op zulke momenten de beveiligingscamera’s in contact staan met een meldkamer kan deze direct detecteren volgens een vooraf afgesproken protocol of er op zo’n moment iemand aanwezig is op het terrein. Een meldkamer is 24/7 actief en juiste op het tijdstip dat eerdergenoemde personen niet op hun app kijken maar lekker weekend aan het vieren zijn of genieten van hun nachtrust is de kans op ongeregeldheden het grootst.

Alarmopvolging door erkend beveiligingsbedrijf

Mocht een meldkamer vervolgens iemand zien op de beveiligingscamera’s dan kan direct een alarmopvolging gegeven worden aan een melding en kan een erkend beveiligingsbedrijf ter plaatse gaan. Met een aanrijtijd van gemiddeld 10 minuten, zoals Guardian Security aanhoudt, kan het beveiligingsbedrijf een inbraak of andere calamiteit voorkomen en kunnen met behulp van de autoriteiten zelfs daders op heterdaad betrapt worden. Lees meer over de meerwaarde van alarmopvolging.

Wat ons betreft een mooi voorbeeld hoe de combinatie van techniek en bemande beveiliging een groot succes is. Weet u ook niet goed hoe uw bedrijventerrein beveiligd moet of kan worden? Laat het ons weten en we plannen graag vrijblijvend een kennismaking in.

Alarmopvolging

Guardian Security richt zich op het snel en adequaat uitvoeren van alarmopvolging in uw regio. Heeft u nog geen alarmsysteem of beveiligingscamera, dan adviseren wij u graag in de juiste keuzes voor de juiste prijs.